hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Paylaşım ekonomisi modeli nedir?

    Katma değerli mülkler bölünerek küçük yatırımcıların ortaklığına sunuluyor. Peki, "paylaşım ekonomisi modeli" yatırımcılara nasıl fırsatlar sağlıyor? Girişimci Mühendis Bülent Öztürk yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yıllarda dünyada giderek yaygınlaşan paylaşım ekonomisi modeli Türkiye'de gayrimenkul sektörüne hareketlilik kazandırdı. Peki, giderek yaygınlaşan bu yeni model nedir?

    Girişimci Mühendis Bülent Öztürk: Paylaşım ekonomisi aslında dünyada son 10 yıldır gayrimenkul sektöründe otomotivde yazlık kiralamada oyuncaktan, pazarlama ve reklama kadar bir çok sektörde hayatımıza girmiş bir olgudur. Sizin olan bir şey başkasının da olabiliyor. Sizin kullandığınız kadar sizin, sizin kullanmadığınız zaman ise başkalarının olup çok ufak ücretlerle sahip olmak istediğiniz şeylere anlık sahip olabileceğiniz bir sistemdir.

    Dünyada yaygın ancak Türkiye’de ilk defa uygulanan bu model kullanıcılara ne sunuyor?

    Girişimci Mühendis Bülent Öztürk: Biz de bu modellerden esinlenerek hareket ettik ve iki tane otel üzerinden paylaşım ekonomisi yapıyoruz. İnsanlar paylarını alıyorlar. Bunu tapulu bir şekilde alıyorlar. Kira sözleşmesi yapıyorlar ve düzenli kira geliri elde ediyorlar. Evinize bir SPA merkezi yaptırmak isteseniz bir dünya para. Oysa ki yılda kullanacağınız belki 4-5 saat. Bu 4-5 saat boyunca sizin kullanmadığınız zaman başkalarının böyle bir modelle birim maliyetler çok düştüğü için erişilebilir hale geliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Paylaşım ekonomisi modelinin gayrimenkul alanında küçük yatırımcıları güçlendirmesi bekleniyor.

    Girişimci Mühendis Bülent Öztürk: Küçücük paraların büyük güç olduğunu gördük. İnsanlara ne kadar karşılık verdiğini gördük keşke her sektörde her alanda bu birlikteliği görebilsek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow