hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Piyasalar yeni güne nasıl başladı?

    Piyasalar yeni güne nasıl başlıyor? Güne başlarken yatırımcıların bilmesi gerekenler neler? Detayları Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak aktardı. Yunus Emre Can'ın haberi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak, şunları söyledi:

    Önemli bir dönemden geçiyoruz. Yani değişen bazı yatırım araçları var. Bence izleyiciler için kısaca bundan bahsetmek gerekir. Çünkü artan bir TL ve mevduat faizi var. Bunda bir miktar birkaç günlük süreçte geri çekilme var ama bu kısa vadeli bir geri çekilme. Yani TL depo alımı sonrasında böyle bir düşüş yaşandı ama tekrar yükselecek.

    Borsada bir miktar dalgalanma var ve özellikle Bank Of America gibi büyük alıcıların yaptığı açıklamalar en son yine Türk bankacılık sektörü, bankacılık hisselerinin alınmasıyla ilgili tavsiyeler olmuştur ve bankacılık hisselemeye dönük %8’in üzerinde gelen bir endeks üstü biz toparlama olmuştu.

    Önümüzdeki günlerde Borsa İstanbul'a beklentimizi yine böyle sektörel bazlı hisse yükselişler ve zaman zaman düşüşler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın çok önemli. Bizim için ben gelecek portföyde yani %30’un üzerinde hemen hemen herkesin portföyde olması gerektiğini düşünüyorum. Altın için beklentilerim 2024 yılı için özellikle FED’in belki faiz indirimi ile beraber ikinci, üçüncü çeyrekte hatta altında çok önemli yükselişler olabilir. Portföy ile ciddi yer vermekte fayda var.

    Borsa İstanbul’dan da yabancı girişiyle beraber bir miktar yerli tarafta da bir geri çekilme görüyoruz.

    Altın ve TL mevduat tarafında borçlanan yerli anlamında bir çıkış var ama yabancı girişini devam edeceğini düşünüyoruz.

    Dolayısıyla endeksin böyle çok aşağılara ineceğine dair bazı şeyler okuyorum ama izleyenlerin bunlara itibar etmemesi gerekiyor. Çünkü bunların hepsi küçük küçük alım fırsatları. Önümüzdeki dönemde Borsa İstanbul'a ilişkiyi yine hareketli günleri endekse yükseldiği günleri göreceğiz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow