hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzman isim yorumladı: Savaş endişesi borsayı nasıl etkiler?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Borsada olası bir geri çekilmede hedef ne? Savaş endişesi borsayı nasıl etkileyecek mi? Yatırımcı nasıl ilerlemeli?Detayları Ekonomist Muhammet Bayram aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Muhammet Bayram detayları şu ifadelerle aktardı;

    Borsa İstanbul’da gidişat yukarı yönlü olacaktır. Keskin bir geri çekilme olabilir. Yatırımcılardan kaldıraçlı işlemler yapmayanlar beklemeli, kaldıraçlı işlem yapanların riskini minimalize etmesini bekleriz. Ani bir geri çekilme beklemiyoruz. Mehmet Şimşek’in de açıkladığı, Dünya Bankası ile olan 18 milyar dolarlık bir anlaşmamız var. Bunun ile birlikte Haziran’dan sonra Türkiye’ye yurtdışı yabancı fonların gelmesi bekleniyor. Goldman Sachs’ın Mayıs’tan sonra olası bir faiz arttırımı bekleniyor.

    Bir reel faiz verme dönemine girdik.  Şu anda politika faizimiz %50, mevduat faizi %60’ları aşmış durumunda. Bu gelecekteki bir faiz oranı. Geçmişteki enflasyon %68 civarı. Önümüzdeki dönemdeki enflasyon, faizin çok daha altında olacağı için yurt dışındaki yabancı yatırımcı ülkemize gelerek dövizini bozdurup, borsaya girerek faiz kısmını kullanacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsanın yakın zamanda 10 bin lira seviyesini test etmesini bekliyoruz. 9 bin 800 seviyesinden bu hafta içerisinde bir realizasyon söz konusu olabilir. Kapanışı yine rekor seviyelerde olacağını düşünüyorum. Kar satışları mutlaka olacaktır. Kısmi bir geri çekilme olacaktır. Ama cuma günü itibari ile tekrar bir rekor bekliyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow