hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunmada ihracat hedefi aşıldı

    Türkiye Savunma ve Havacılık sektörü ihracatında 3 milyar dolarlık hedefi yakaladı. İhracat 2019'da önceki yıla oranla yüzde 40'lık artışla 3 milyar 68 milyon 519 bin dolar oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma ve havacılıkta ihracat hedefi yakalandı. Türk savunma firmaları, 2019 yılında 3 milyar 68 milyon 519 bin dolarlık ihracat yaptı.

    Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği’nin verilerine göre savunma ve havacılık sektörü, ihracatını 2019'da bir önceki yıla oranla yüzde 40 düzeyinde arttırdı. Böylece savunma ve havacılıkta ihracat hedefi olarak belirlenen 3 milyar doların üzerine çıkıldı.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi, aynı döneme ilişkin ihracatın 2.7 milyar dolar olduğunu duyurmuştu.

    Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Küçükseyhan Hürriyet gazetesine, 3 milyar 68 milyon dolarlık hesaplama içinde doğrudan ürün satışının anı sıra yurt dışında döviz kazandırıcı hizmetlerin de yer aldığını anlattı.

    Bakım, onarım, yenileştirme ve tasarımla ilgili faaliyetlerin ve bu faaliyetlerde görev alanların kazançlarının da savunma sanayiine ilişkin hesaba geçtiğini belirten Küçükseyhan, "TİM’in verilerinde yalnızca gümrük verileri esas alınıyor. Yurt dışı döviz kazandırıcı hizmetleri de dahil ettiğimizde ihracatın 3 milyar doları aştığını görüyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Derneğin verilerine göre, savunma ve havacılık sektörü toplam cirosu yüzde 19.5 artış kaydederek 10.8 milyara ulaştı. Sektörün toplam istihdamı da yüzde 9.7’lik artışla 67 binden 73 bine çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow