hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savunmada ihracat rekoru kırıldı

    Türk savunma ve havacılık sektörü 2022 yılında tam 4,3 milyar dolarlık rekor düzeyde ihracat gerçekleştirdi. Türk firmaları arasında ihracat şampiyonu ise ürettiği insansız hava araçları ile dünya gündeminde olan Baykar firması oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnsansız hava araçları, zırhlı araçlar, helikopterler, silah ve mühimmatlar. Anlaşmalar ardı ardına imzalandı. Yerli savunma ürünleri 2022 yılında dünyaya açılmaya devam etti. 4 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirildi.

    Türk savunma ve havacılık sektörü, 2021 yılında 3,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekorunu kırmıştı. 2022 yılında ise rekor tazelendi. Sektör 4,3 milyar dolarlık ihracat ile hedeflenen 4 milyar doların da üzerine çıktı. Sıradaki hedef olan 10 milyar dolarlık ihracat için çalışmalar başladı.Savunmada ihracat rekoru kırıldı

    4,3 milyar dolarlık ihracata katkı sağlayan firmalar, yani ihracat şampiyonları da belli oldu. Ürettiği insansız hava araçları, insansız uçak sistemi ile gündemde olan Baykar, 2022 yılında toplam 1,18 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Baykar’ı Tusaş, Pratt&Whitney, THY Teknoloji, Tei ve BMC takip etti.

    Yerli savunma sanayiinin ihracatında Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Polonya, Ruanda, Hindistan, Burkina Faso ve Azerbaycan öne çıkarken, ihraç edilen ürünler ise insansız hava araçları, mühimmat ve füze sistemleri, kara araçları, av tüfekleri, namlulu silahlar ve askeri helikopterler oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow