hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şeker fiyatlarındaki artış raflara da yansıdı

    Ayçiçek yağından sonra şeker fiyatlarında da fahiş fiyat artışları yaşanıyor. Market raflarına giden tüketici, durumdan hayli mustarip. Peki, toz şekerdeki fahiş fiyat artışlarının sebebi ne? Bu fiyat artışına karşı tüketici ne yapmalı? Detaylar CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Alper Öztürk'ün haberinde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayçiçek yağı bitti, sıra şekere geldi. Toz şekerin fiyatı 6 ay içinde 3 kat arttı. Toptancısı, esnafı herkes zorda. Market rafına gelen vatandaş ise çaresiz. Fiyatlardaki artışın ramazan ayına denk gelmesi ise düşündürücü.

    Peki, şekerdeki fahiş fiyat artışının altında ne var? Tüketici Konfederasyonu Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Sürekli şekerin fiyatı artacak diyorlar ve piyasaya az miktarda veriyorlar. Öyle bir intiba yaratıyorlar ki yakında bu şeker 25-30 lira olacak. Böylelikle tüketiciyi panikletip raflara saldırsın isteniyor. Bakın şekerde oynanan bu oyunla birilerinin cebine çok büyük paralar girecek" dedi.

    Fahiş fiyata karşı tüketici ne yapmalı? Aydın Ağaoğlu, "Tüketici böyle durumlarda her zaman 2 kilo şeker alıyorsa lütfen 1 kilo alsin. Talebi kıssın. Azar azar alırsa o fiyatlar yukarı gidemeyecek, stokçu hedefine ulaşamayacak" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow