hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sosyal destek ödemesi ne kadar arttı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen sosyal ve ekonomik destek miktarları yüzde 17,55 oranında zamlandı. Peki ne kadar oldu? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Çağdaş Evren Şenlik ve kameraman Doğukan Yıldırım, Mali Müşavir Emin Yılmaz’a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal ve ekonomik destek ödeme miktarı, memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldı. İhtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının okul ve diğer masraflarının karşılanması için ödenen sosyal yardım ücreti yatırıldı.

    Peki bu destek ödemesine kimler başvurabilir ve başvurular nasıl yapılabilir? Mali Müşavir Emin Yılmaz bu soruya, “Haklarında bakım tedbiri alınan çocuklar, gençler, olağanüstü afet, hastalık ve kaza geçiren ebeveyn çocukları başvurabilir. Başvuruları, bakanlık bünyesindeki müdürlüklere gidebilirler, e-devlet üzerinden yapabilirler” şeklinde yanıt verdi. 

    Sosyal destek ödemesi ne kadar arttı

    Peki gelen zamlarla birlikte ödemeler ne kadar oldu? Yılmaz bu soruyu da “Okul öncesi çocuklarda 2059 liraydı, bu rakam zamlı 2421 liraya; ilköğretim çağındaki çocuklar 3090 lira alıyordu, bu rakam 3632 liraya;  ortaöğretim çağındaki çocuklar 3295 lira alıyordu, bu rakam 3874 liraya; ortaokul çağında olup da okumayan çocuklar 2059 lira alıyordu, bu rakam da 2421 liraya yükseldi” sözleriyle cevapladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gerekli şartları sağlayan aileler bu destek ödemesinden faydalanabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow