hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sözleşmeliye ne zaman kadro verilecek?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamuda sözleşmeli personele kadro çalışmasının tamamlandığını açıklamıştı. Peki son durum ne? Kamuya geçişin avantajları neler? Şimdi detaylara bakalım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler, sözleşmeli personele kadro çalışmasında. Artık sona gelindi. Düzenlemenin bu ay içinde devreye girmesi bekleniyor. Tarihi, geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vermişti. Bakan, ''Sözleşmeli personelin çalışma şartlarını değiştirmeyi düşünüyoruz. Şu anda o çalışmamızı tamamladık. Bu ayın içerisinde onu uygulamaya geçireceğiz. Onları kadrolu hale getireceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

    YAKLAŞIK 600 BİN SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANI KAPSIYOR

    Peki kaç kişi bu düzenlemeden yararlanacak ve nasıl haklar elde edilecek? Düzenleme, yaklaşık 600 bin sözleşmeli personeli kapsıyor. Devreye girdiğinde o personel kamuda kadro alacak.

    Peki kadroya alınan personel için ne değişecek? Sosyal ve mali haklarında değişiklik olması, tayin, görevde yükselme haklarına sahip olması, kademe ve derece ilerlemesi gibi başlıkların, kadro ile birlikte gelmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow