hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SSK ve Bağ-Kur emeklisine çalışma var mı?

    SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmada sona yaklaşıldı. Peki, o çalışmada hangi seçenekler yer alıyor? Çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne zaman sunulacak? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇALIŞMA İLE HAZİNE BAKANLIKLARI KONUYU ÇALIŞIYOR

    SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının iyileştirilmesinde son düzlüğe girildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlıklarının Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürüttüğü çalışmada belirli bir aşamaya gelindi. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların da yer aldığı çalışma, kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

    YILMAZ: ÇALIŞIYORUZ, KABİNEDE ELE ALINACAKTIR

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konuyla ilgili son olarak, "Gerek memur emeklilerimizi, gerek SSK, Bağ-Kur emeklilerimizi yılbaşı ve yıl ortası etkilerine bakarak bir dengeye taşımak, yaklaşımımız bu şekilde diyebilirim" ifadelerini kullandı. "En düşük emekli maaşı alanlara dönük olarak da ne yapabiliriz diye çalışıyoruz" diyen Yılmaz, tüm bunların kabine toplantısında ele alınacağını, ardından da Meclis'in takdirine sunulacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. Beklentiler üzerine düzenleme için hazırlıklar tamamlandı. Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

    ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ DÜZENLEMESİ

    Ayrıca asgari ücret desteğinin artırılması için gereken yasal düzenlemelere ilişkin çalışmalar da tamamlandı. Kanun teklifine göre asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılacak. Teklif Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek teklif, komisyon sürecinin ardından Meclis Genel Kurulu'na sevk edilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow