hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SSK ve Bağkur emeklisine zam olacak mı?

    SSK ve Bağkur emekli aylıklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmada sona yaklaşıldı. Farklı seçeneklerin yer aldığı çalışma, Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet, SSK ve Bağkur emekli aylıklarının iyileştirilmesine yönelik başlatılan çalışmada sona yaklaştı. Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

    SSK ve Bağkur emeklisine zam olacak mı

    TÜİK tarafından 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda beklentilere yol açmıştı. Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı. Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Kabine’deki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SSK ve Bağkur emeklisine zam olacak mı

    AK Parti, işveren asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarılması için de kanun teklifi hazırlandı. Ocak ayı içinde Meclis Başkanlığı’na teklifin sunulup yasalaşması bekleniyor. SSK ve Bağkur emeklilerine iyileştirme yapılması durumunda düzenleme de bu teklif içine eklenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow