hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stokçuya yeni ceza tarifesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Stokçulukla mücadelede gözler, bütçe maratonunun ardından Meclis gündemine gelecek yasa değişikliğine çevrildi. Hazırlanan taslağa göre stokçuluk yapana kesilecek para cezası artırılacak. Halihazırda 500 bin lira olan üst sınırın 2 milyon liraya kadar çıkarılması planlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Ülkesine, milelitne karşı suç işleyne herkesin yakasına yapışılacaktır." Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısının ardından harekete geçildi. Perakende satış yasası’nda yapılacak değişiklikle stokçuluğun cezası artırılacak.

    Fahiş fiyat artışlarının ardından stokçulukla mücadele son günlerin sıcak başlıklarından. Stokçuluğa ilişkin şikayetlerin artmasının ardından düğmeye basıldı. Meclis'teki bütçe maratonunun bitmesinin ardından perakende satış yasasında değişiklik yapılarak stokçuluğa verilen cezalar artırılacak.

    Stokçuluğun tespit edilmesi halinde halihazırda işletmelere 50 bin ile 500 bin lira arasında para cezası verilebiliyor. Yapılması planlanan değişiklikle bu cezaların 100 binden ile 2 milyon liraya kadar artırılması bekleniyor. Masadaki bir başka seçenek de cezaların firmaların büyüklüğüne ve cirosuna göre kademelendirilmesi. Böylece ceza miktarlarının caydırıcı hale getirilmesi öngörülüyor.

    Bir yandan stokçulukla mücadelede cezaların artırılması beklenirken, diğer yandan stokçuluk ihabarının önü de açılmış durumda. Stokçuluk tespitinde bulunan vatandaşlar, Ticaret Bakanlığı'nın ALO 175 hattından şikayette bulunabiliyor. Bu arada Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sayfası üzerinden de stokçuluk ihbarı yapılabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow