hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suudi Arabistan'ın boykotu son buldu

    Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine 2020 yılının başında uygulamaya başladığı boykot süreci sona eriyor. İhracatçılar, bu gelişmenin ardından kısa sürede ticarette eski seviyeye ulaşacaklarını dile getiriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan’ın Türk ürünlerine 2020 yılının başında uygulamaya başladığı boykot süreci sona eriyor. İki ülkenin yılbaşından bu yana pozitif seyreden ikili ilişkileri meyvelerini veriyor. Türk ürünlerinin ihraç yolu artık açılıyor. Suudi Arabistan yönetiminin Ramazan bayramının ardından yeni bir adım atması bekleniyor. İhracatçılar bu gelişmenin ardından kısa sürede ticarette eski seviyeye ulaşacaklarını dile getiriyor.

    İHBİR Başkanı Kazım Taycı, "Önemli adımlar atılmaya başlandı. İnşallah bunlardan birincisi olarak Türk Hava Yolları mayıs ayının başları itibariyle tekrar Suudi Arabistan'ın diğer tüm şehirleri de dahil olmak üzere uçus planlarını yapmaya başladığı bilgisini almış bulunmaktayız" dedi.

    İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe de "Türkiye hazır giyim sektörü açısından önemli pazarlardan bir tanesi. 315 milyon dolar ihracat yaptığımız pazardı. Ancak ambargoların koyulmasıyla bu rakam çok aşağılara düştü. Yeniden ilişkilerin gelişmesiyle beraber umuyoruz ki bayramdan sonra tekrar o pazarlarda eski gücümüzü yakalayıp, en kısa zamanda onun üzerine çıkma hedefimiz var. Özellikle Laleli, Osmanbey, Merter pazarlarımız ve perakende sektörümüz için çok önemli pazarlardan bir tanesi. İlişkilerimizi geliştirdikçe oradaki pazarlardan alacağımız pay artacaktır" diye konuştu. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow