hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temmuz'da maaşlara ne kadar zam gelir?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Memur, işçi ve emeklinin gözü temmuz ayında. Maaşlara yapılacak zam ne kadar olacak? Bu soru yanıtını beklerken, emeklinin gözü bir yandan da bayram ikramiyesi miktarında. Peki beklentiler ne? CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya, SGK Uzmanı Özgür Kaya’ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Gözler emeklilere ödenmesi beklenen bayram ikramiyelerinde. Geçtiğimiz yıl emekliye bayram ikramiyesi 1100 lira veriliyordu ancak Ramazan Bayramı’nda zam yapıldı ve emekliye 2 bin lira ikramiye verildi. Peki bu bayram ne kadar verilecek? SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “Kurban Bayramı için de 2 bin lira olarak öngörülüyor. Çünkü bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı” yanıtını verdi.

    Temmuzda maaşlara ne kadar zam gelir

    Peki ödeme tarihi belli mi? Kaya, “Bayramdan önceki son haftadan itibaren emeklilerimizin maaş hesaplarına yatmaya başlar” şeklinde yanıt verdi.

    Öte yandan merak edilen bir husus da temmuz ayında maaşlara yapılacak zamlar. “5 aylık enflasyon oranına baktığımız zaman yüzde 15, 26 çıkıyor. Hesaplamamıza göre. Dolayısıyla bunun altında bir zam yapılması beklenmiyor. Haziran ayında da bir nokta yüzde 20’lik bir artış görüyorum. Yani 6 aylık enflasyon 16,46 seviyesinde olacak. Bunun üzerine refah payı gelecek. Yüzde 15 seviyesinde. Yani 2. altı aylık için birinci 6 ayın enflasyon rakamı yüzde 31-35 arasında olacak.”

    Bu da memur, işçi ve Bağkur emeklilerine yapılacak zam oranına işaret ediyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow