hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı! Oto piyasasında şeytan üçgeni

    Son dakika haberi: Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomobilde bayi, galeri ve filo şirketlerinin fiyatları şişirip kârı paylaştığına yönelik ihbarları incelediklerini belirterek, “İncelememiz devam ediyor” dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turkuvaz Medya Grubu'nun yazılı basındaki amiral gemisi SABAH Gazetesi tarafından düzenlenen, Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nin ikincisi dün Konya'da Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un katılımıyla gerçekleştirildi. Katıldığı özel oturumda, SABAH Gazetesi Ekonomi Müdürü Dilek Güngör ve SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtlayan Bakan Muş, otomobil satışlarında bayi, galeri ve filo üçgeninde yapılan operasyona dikkat çekti.

    Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı Oto piyasasında şeytan üçgeni

    ŞİŞİRİLMİŞ FİYATI KIRIŞIYORLAR

    Otomobil fiyatlarındaki artış ve araç bulunamaması şikâyetlerine dikkat çeken Bakan Muş, bayilerin otomobili galeriye satmış gibi fatura kestiğini ve 'araç yok' dediğini belirten Muş, "Galeride araç katmerli fiyata satılıyor. Şişirilmiş fiyatı kırışıyorlar. Aslında işlem kağıt üzerinde" dedi. Araç kiralama şirketlerinin de (Rent a Car) ana bayiden araç almış gibi görünüp aracı yüksek fiyattan elden çıkardığını ifade eden Muş, "Onlara belli kilometre dolmadan veya belli süre geçmeden satış kısıtlaması getireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 MİLYON LİRA CEZA

    Konunun incelendiğini ve tespiti halinde 2 milyon lira ceza kesildiğini ifade eden Muş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızdan özellikle bayilerin, galerilerin fatura ettiği araçlarla ilgili normal fiyatının üzerinde bazı taleplerde bulunulduğu konusunda ihbarlar geliyor. Bunu inceliyoruz. Bununla ilgili bir çalışmamız söz konusu eğer bir bayii, bir galeri ile böyle işbirliğine girip arabaları bayi üzerinden bunları üçüncü bir şahsa faturalandırıp veya faturasız normal fiyatının üzerinde bir fiyat istedikleri tespit edilirse ona göre uygulamamız olacak. Yapacağız tespitlere göre gerekirse orada bazı değişiklere gidebiliriz."

    (Sabah)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow