hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticaret Bakanı Pekcan: S-400, F-35'e değil ticarete bakalım

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKGülşen Coşkun / CNN TÜRK

    ABD ile yaşanan S-400 gerilimi sonrası ticari ilişkiler nereye doğru evrilecek? İki ülkenin ticaret hacminin artırma hedefi bundan etkilenecek mi? Irak'la yaşanan yumurta krizinde son durum ne? Ve Cumhurbaşkanı'nın ayağının tozu ile geldiği Asya pazarında Türkiye'nin attığı yeni adımlar. Ekonomiye dair gözlerin çevrildiği bu soruların yanıtını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan verdi. Pekcan, Expo 2019 için gittiği Çin'de CNN TÜRK Muhabiri Gülşen Coşkun'a konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir yanda ticaret hacmini artırma kararı bir yanda S-400 ve F-35 başlıkları ile gündeme gelen olası yaptırımlar. Gözler ABD ile ticaretin seyrinin ne olacağına çevrilmişken Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan böyle konuştu. CNN TÜRK'ün sorularını yanıtlayan Pekcan, ABD Ticaret Bakanı ile Washington'daki bu diyalogların ardından ticareti artırmak için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Oluşturulan çalışma gruplarının çalışmalarını anlattı.

    Türkiye Asya pazarında daha da etkin olmak için kolları sıvıyor. Bir kısmına Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın da katıldığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya ve Çin ziyaretlerinde ekonomi önemli başlıklardandı. Pekcan o görüşmelerin detayları ve planları anlattı. 4 Temmuz itibari ile de Çin'e Türk kirazının ilk ihracatının başladığını açıkladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow