hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TPAO Genel Müdürü Bilgin CNN TÜRK’te: "Petrol kuyusu 4 gündür üretimde"

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Gabar'da keşfedilen petrolle ilgili CNN TÜRK'te konuştu. Bilgin, keşfin olduğu kuyuda 4 gündür deneme üretimi yapıldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bilgin, CNN TÜRK'teki Gece Görüşü programında soruları yanıtladı. Bilgin, "Kuyu 4 gündür deneme üretiminde. Şunun bilinmesini isterim ki akşamdan sabaha gelişmiş hadise değildir. 4-5 yıllık çalışmanın sonucudur." Türkiye, Gabar'da günlük 100 bin varil kapasitelik petrol rezervi keşfetti. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü Melih Han Bilgin, bu müjdenin detaylarını anlattı. Bilgin, "Şimdi biz burada yaptığımız petrol sondajıyla birlikte 2 bin 650 metre derinlikte üretken formasyonla karşılaştık. 150 metre daha sondajımız devam etti ve kuyumuzu tamamladık" ifadelerini kullandı.

    TPAO Genel Müdürü Bilgin CNN TÜRK’te: Petrol kuyusu 4 gündür üretimde

    "Türkiye'nin kara alanlarında gidilmedik yerlerine giderek orada petrol aramacılığı yapmak üzere oluşturulmuş bir stratejinin aşamalarını yürütüyoruz" dedi ve ekledi: "Bu petrolü bulabilmek için sadece 8 ay yol yapım çalışmalarını yürüttük. Sondaja biz ekim ayı gibi başladık. Biraz iklim biraz coğrafyanın zorlaması bizi buraya kadar getirdi. Bu sondajı mümkün kılan güvenlik güçlerimizin olağanüstü desteğiyle bu hizmetler yürütülebilmekte. Bu hedefin ismi Türkiye'nin enerji menfaatidir."

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow