hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    12 ülkeden Türkiye'ye yatırım desteği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD ile Türkiye arasındaki krizin ardından başta Almanya, Fransa, İtalya ve Katar'dan Ankara'ya destek gelmişti. Şimdi Türkiye'deki Arap kökenli yatırımcı ve iş insanları bir patform kurarak Türk ekonomisine destek çağrısında bulundu. Yabancı Yatırımcı ve İş İnsanları Platformu, hedeflerinin 5 yıl içinde Türk ekonomisine 100 milyar dolarlık katkı sağlamak olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürdün, Cezayir, Mısır, Suriye, Yemen, Libya ve Irak'ın aralarında olduğu 12 ülkeden Arap kökenli yatırımcı ve iş insanları bir araya gelerek, Türkiye'ye destek için harekete geçti. Türkiye'deki Yabancı İş Adamları Platformu'nu kuran yabancı iş insanları, önce düzenledikleri basın toplantısıyla Türk ekonomisine destek çağrısında bulundular.

    Yabancı iş insanlarından destek adımları

    Arap kökenli iş insanları, Türk ekonomisine destek çağrısının ardından platform olarak yapacakları katkılara da değindi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    *Türk hükümetinin dış borcunu azaltmaya yönelik girişimleri desteklemek ve hükümetle uzun vadeli politikalar konusunda işbirliği yapmak.
    * Turistlere ve misafirlere tatillerini Türkiye'de geçirmeleri için çağrıda bulunmak. 
    * Türkiye'ye yönelik sağlık turizmini teşvik etmek. 
    * Türk halkının ihtiyaçları ile uyumlu pratik adımlar atmak için Türk iş insanlarıyla iletişim halinde olmak.
    * Türkiye ekonomisine destek ver, TL satın al, Türk malını satın al, Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne yatırım yap gibi kampanyanlar başlatmak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yabancı iş insanları platformu özellikle, Türk ekonomisindeki büyüme oranının yüksek düzeyde olduğunu gördüklerini, bunun da krizin geçici olduğunu gösterdiğini vurguladı. Ayrıca TL değer kaybedince Asya ve Avrupa borsalarında görülen aşağı yönlü hareketlerin de Türk ekonomisinin konumunu ve önemini gösterdiğinin altını çizdiler.

    Hedef 5 yılda 100 milyar dolar katkı

    Türkiye'deki Yabancı İş Adamları Platformu, 5 yıl içinde Türk ekonomisine 100 milyar dolarlık katkı sağlamayı hedefliyor.

    Sıradaki Haber adv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow