hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2. el otoda temmuz hareketliliği

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kurban Bayramı'na sayılı gün kala 2. el oto piyasası hareketlendi. Bayramın da etkisiyle temmuz ayında rekor sayıda 2. el araç satışı bekleniyor. CNN TÜRK yayınına katılan Hürriyet Gazetesi Otomotiv Yazarı Cem Özenen, 2. el ve kiralık araç piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "TALEP ARTTIKÇA FİYATLAR DA YÜKSELECEKTİR"

    Kurban Bayramı yaklaşırken oto galerileri ve 2. el pazarları yılın belki de en kalabalık günlerini geçiriyor. Her yıl temmuz ayında hareketlenen ikinci el piyasasında alışverişin, bu sene Kurban Bayramı'nın da etkisiyle çok daha artacağı öngörülüyor. Ancak bir yandan da fiyatlar artmaya devam ediyor. Hürriyet Gazetesi Otomotiv Yazarı Cem Özenen, "Neredeyse 1 buçuk senedir fiyatlar sürekli yükseliyor. Bir ara piyasaya arz dengelendi, fiyatlar düştü ama şimdi yeniden yükselmeye başladı. Çünkü bazı markalar arzda yine sıkıntı yaşıyor" dedi.

    Pandeminin başlamasıyla birlikte sektörde yaşanan sorunlar, fiyatları olumsuz etkiledi. Otomotiv yazarı Cem Özenen, "Öyle olaylar oldu ki konteyner krizi, Süveyş Kanalı'nda takılan tanker, çip krizi ve pandemi derken hepsi üst üste geldi" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "BU DÖNEMDE 2. EL OTO YATIRIM DEĞİLDİR"

    2. el araç fiyatlarının yükselmesinin bir başka nedeni ise talep. Yüksek talep ve alıcı olunca piyasa da giderek yukarıya çıkıyor. Cem Özenen'e göre, fiyatların sürekli oynadığı bu dönemde 2. el aracı yatırım olarak düşünmek de bir yanılgıdan ibaret. Özenen, "En azından yatırım olsun diyor ama bu yatırım da değil aslında. Böyle bir yatırım şekli de yok. Şimdi 150'ye alayım önümüzdeki ay 160'a satarım diye düşünüyor ama o kadar kolay değil o fiyata satmak" ifadelerini kullandı.

    "TEMMUZDA ÇOK YÜKSEK SATIŞ RAKAMLARI BEKLENİYOR"

    Araç kiralama şirketlerinin tutumu da piyasadaki hareketliliğin bir başka nedeni. Özenen, "2. el fiyatlarının artışı da kiralama şirketlerinin işine geliyor. Ellerindeki 2. el araçları çıkarıyorlar. Bu sıfıra da yansıyor. Şimdi sıfırda da temmuzda çok yüksek satış rakamları bekleniyor" açıklamasını yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow