hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3. faz yardımlar için başvuru başladı

    Koronavirüs nedeniyle ekonomiye, vatandaşa nefes aldırmak için bin liralık sosyal yardım destekleri 3 faza ayrılmıştı. O desteklerden 3. aşama olan 3. faz da devreye girdi. Ama bu kez bin liralık yardımdan yararlanabilmek için başvuru gerekli. Peki, başvurular nereye yapılacak? Kimler bu haktan yararlanabilecek ya da kim yararlanamayacak? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıkladı. Koronavirüs sonrası devreye giren bin liralık sosyal yardım desteğinin 3. fazı da başladı. Peki, bundan kim yararlanacak? 3. faz ilk 2 fazdan farklı. Çünkü bu kez başvuru gerekiyor. Başvurular e-devlet üzerinden yapılcaak.

    T.C. kimlik numarasının son hanesi "0" olanların pazartesi, "2"olanların salı, "4" olanların çarşamba, "6" olanların perşembe ve "8" olanlar cuma günü başvuru yapabilecek. Cumartesi ve pazar günleri ise sınırlama yok, herkes başvuru yapabilecek. Ama her başvuran bu yardımdan faydalanamayacak. Değerlendirmeler kişi bazlı değil hane bazlı olacak. Yani aynı aileden bir çok kişi başvuru yapamayacak. Yaparsa da tek başvuru olarak değerlendirilecek.

    Tüm bu değerlendirmeler sonunda kime bin liralık yardımın dağıtılacağı ve ödemelerin ne zaman yapılacağı sonra açıklanacak. Kimin bu yardımlardan yararlanabileceği henüz net değil, sadece başvuru alınıyor şimdilik. Ama kimin yararlanamayacağı o net.

    Pandemi sosyal destek programı faz 1 ve faz 2 kapsamında bin lira alanlar bundan yararlanamayacak. Ayrıca kamu işçileri, memurlar ve SGK'dan gelir veya aylık alanlar, emekliler 3. faz yardımlardan yararlanamayacak. Ayrıca İŞKUR işsizlik ödeneğinden faydalananlar ve kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar da bu haktan yararlanamayacaklar arasında. Yani bu kişiler başvuruda bulunsa bile bin liralık yardımı alamayacakları şimdiden belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow