hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika... 9 bin kişiye aylık nakdi yardım ve elektrik faturası desteği

    9 bin kişiye aylık nakdi yardım ve elektrik faturası desteği verildi. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağır kronik hastalığı bulunan 6 bin 564 ihtiyaç sahibine düzenli nakit yardım sağlandığını duyurdu. Mesleki yeterlilik için de 60 milyon lira teşvik ödemesi yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik rahatsızlığı olan yaklaşık 9 bin kişiye aylık nakdi yardım ve elektrik faturası ödeme desteği verdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, ağır kronik hastalığı bulunan 6 bin 564 ihtiyaç sahibine düzenli nakdi yardım sağlandığını, kronik hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı 2 bin 135 kişinin elektrik fatura bedellerinin karşılandığını duyurdu.

    Kronik hastalığı bulunan vatandaşların yanısıra düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ailelerin aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimleri de bakanlık tarafından karşılanıyor. Bakan Selçuk, "Hanede bulunan kişi sayısına göre 53 ile 106 lira arasında destek veriyoruz. Elektrik tüketim desteğinden de bugüne kadar 1 milyon 528 bin 807 hanemiz yararlandı" dedi.

    Kovid-19 ile mücadele sürecinde kronik hastalığı bulunanların 1 Ocak ve sonrasında süresi dolan sağlık raporları ve reçetelerinin de ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı açıklandı.

    Bakan Selçuk, mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşviğine ödenen tutarı da açıkladı. Bakan, üretimde etkinlik ve verimliliğin sağlanmasında en önemli rolü üstlenen nitelikli iş gücünün tesis edilebilmesi için 62.500 kişinin yaklaşık 60 milyon TL tutarındaki mayıs ayı mesleki yeterlilik, sınav ve belgelendirme teşvikinin ödendiğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk, nitelikli iş gücü ile desteklenmesi kapsamında işsizlik sigortası fonundan sağlanacak mesleki yeterlilik belgesi teşvikinin 2022 yılına kadar süreceğini de ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow