hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD ile hedef 100 milyar dolar ticaret hacmi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, CNN TÜRK yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmenin detaylarını paylaştı. Hande Fırat, Biden'ın "İki ülke arasında ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması için büyük bir fırsat var" dediğini aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KONGRE'Yİ VE SENATO'YU İKNA KONUSUNDA ÇALIŞACAĞIM"

    Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesi sonrası kulis bilgileri paylaştı. Fırat, 1 saat 15 dakika süren görüşmede F-16 konusununda gündeme geldiğini açıkladı. "Bir defa bir not vermek gerekirse sorusuna üst düzey kaynaklar şunu söylediler: 'Hiçbir şekilde olumsuz bir görüşme değil. Biden F-16 konusunda elinden geleni yapacağını söyleyerek bundan sonraki süreçte Kongre ve Senato'dan ve lobilerle mücadele konusunda ve ikna konusunda çalışacağını da belirtti. Erdoğan siyasetinin son dakika manevralarının AB kartının da F-16 denklemini olumlu yönde değiştirdiğini söylemek gerekiyor" dedi.

    ABD ile hedef 100 milyar dolar ticaret hacmi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HEDEF 100 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ

    İki lider arasındaki görüşmenin samimi bir ortamda geçtiğini belirten Fırat, yetkililerden aldığı bilgide Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin de görüşüldüğünü aktardı. Fırat, "ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Amerikan ekonomisi toparlanıyor. Türkiye-ABD arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için artık önümüzde büyük bir fırsat var' ifadesini kullandı" diye konuştu.

    ABD ile hedef 100 milyar dolar ticaret hacmi

    Hande Fırat, görüşmede Biden'ın Türk-Yunan ilişkilerinde tansiyonun düşmesinden ve diyalog kurulmasından memnun olduğunu da dile getirdiğini belirtti.


     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow