hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ne kadar zam olacak?

    Asgari ücrete zam pazarlığı Aralık ayında başlayacak. Masada işçi, işveren ve hükümet var. Peki asgari ücrette beklentiler ne? Uzmanlar ne kadar zam bekliyor? CNN TÜRK Muhabiri Samet Güner ve Ümit Sertabipoğlu'nun haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Gerçekçi rakamlar üzerinde durulması gerek" demişti. Gözler Aralık ayında başlayacak asgari ücret müzakerelerinde.

    3 Aralık tarihinde ya da 4 Aralık tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu beş aylık enflasyon rakamlarını açıklanmış olacak 2023 yılın asgari ücretin belirlenmesinde beş aylık enflasyon rakamı ön planda olacak. Yani belirleyici olacak.

    PEKİ UZMANLAR ELDEKİ VERİLERLE ASGARİ ÜCRETTE NE KADARLIK BİR ATIŞ BEKLİYOR?

    Yapmış olduğum hesaplamalara bakıldığında dört aylık enflasyon %15 seviyesinde Kasım ve Aralık aylarına da ilave ettiğimiz zaman yaklaşık olarak buradan bir 9-10 puanlık bir enflasyon daha gelecek ve bu rakam yılsonu itibari ile %20’ye ulaşmış olacak refah payı fiyatlandırdığımız yaklaşık olarak %10 seviyesinde bir ilave söz konusu.

    Yılsonu yaklaşırken gözler Asgari Ücret Belirleme Komisyonu‘nda olacak askeri ücretin ne kadar olacağı anlaşılacak ama uzmanlar enflasyona da bakıldığında enflasyon da minimum yüzde 30 artış bekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu artışla çalışanların eline yaklaşık olarak 7200 ile 7500 TL arasında bir askeri ücretin geçmesi düşünülüyor.

    Asgari Ücret tespit Komisyonu'nun çalışma takvimi, perşembe günü yapılacak toplantı ile belli olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow