hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık Çiftlik Bank tartışmasına son noktayı koydu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bakanlık Çiftlik Bank sistemi ile ilgili tartışmalara son noktayı koyacak incelemesini tamamladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiflik Bank'ın, kanuna aykırı şekilde piramit satış sistemi kurduğunu tespit etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Piramit yöntemiyle işleyen sisteme para yatıranların da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunarak, dava açarak haklarını arayabilecekleri belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Çiftlik Bank ile ilgili incelemenin tamamlandığı belirtildi. İnceleme neticesinde, 'Çiftlik Bank' isimli kurgu yatırım modelinin katılımcılara yüksek kazanç imkânı sundukları şeklindeki beyan ve açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

    Piramit satış sistemi vurgusu

    Açıklamada, "Sistemin işleyişinde referans geliri sistemi ile daha sonra uygulamaya konulan bayi/şarküteri yapılanmasındaki üyelik, kazanç, komisyon oranları gibi unsurlar dikkate alındığında 6502 sayılı Kanunun 80' inci maddesine aykırı bir biçimde piramit satış sisteminin kurulduğu tespit edilmiştir" denildi. Bakanlık, tespit edilen hususlar doğrultusunda konunun Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildiğini belirtti.

    Paraları nereye kaçırdıkları belli oldu

    Dolandırıcılıkla suçlanan taksiciden ilginç savunma

    Bakan Tüfenkci: "İnsanları kandırıyorlar"

    TGRT Haber'e konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirterek "Bu tür hayali kâr, yüzde 33'lere varan kâr vaat ediyor. Sisteme giriş yavaşladığı için bu sefer faaliyet alanlarıyla ilgili 'ben şu işleri yapıyorum, şarküteri aldım, bilmem ne yaptım' Dolayısıyla oradan elde ettikleri kârlarla o sistemi döndürmeleri mümkün olmadığını gördükleri için bu bahanelerle insanları kandırıyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ben bir kez daha söylüyorum. Bakanlık incelemesi bitmiştir, raporları ilgili yerlere vermiştir. Eğer sistem yöneticileri ödeme yapmak istiyorlarsa, daha önce yapabilirlerdi yine yapabilirler. Şu an durdurduğumuz bir faaliyet yoktur. Ama şunun altını çiziyoruz, bu sistem doğru bir sistem değil. İdari olarak reklamlarını durdurduk. Daha fazla tüketicinin aldanmasının önüne geçmek adına. Bakanlığımızın idari yaptırımlarının tamamını uyguladık. Cezai noktada da cumhuriyet savcılıkları yetkilidir. Bu konularda mevzuat eksikliklerini gidermek adına çalışma yapıyoruz.

    Para yatıranlar dava açsın

    Sisteme para yatıranların da cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunarak, dava açarak haklarını arayabilecekleri belirtildi. 

    Bakanlık Çiftlik Bank tartışmasına son noktayı koydu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çiftlik Bank'ın sahibi 25 yaşındaki Mehmet Aydın bir süre önce şirketteki hisselerini devretmişti.

    Sanal oyun

    Çiftlik Bank aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyeler, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç elde ediyor. Şirket, bu kazancın kaynağını "Üyeler adına gerçek hayatta hayvan satın alıp, buradaki kazancımızı paylaşıyoruz" sözleriyle açıklıyordu. Asıl kazanç ise üyelik sisteminden geliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow