hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDDK ve MASAK'tan açıklama

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dövizdeki hareketlilik üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan (MASAK) peş peşe açıklamalar geldi. BDDK açıklamasında, swap işlemlerine sınır getirildiği duyuruldu. MASAK'tan yapılan açıklamada ise, manipülatif haber yayanlara yönelik inceleme başlatıldığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BDDK açıklamasında, "Bankaların yurt dışı yerleşiklerle yaptıkları bir bacağı döviz diğer bacağı TL olan para swaplarından, işlemin başlangıç tarihinde spotta yurtiçi bankaların TL verip döviz aldıkları swap işlemleri ile yine bu mahiyetteki swap benzeri işlemler toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal özkaynaklarının yüzde 50'sini geçemeyecek olup, bu minvalde mevcut aşımlar giderilinceye kadar yeni bir işlem yapılamayacak ve bu mahiyetteki vadesi gelen işlemler yenilenemeyecektir. Söz konusu oran günlük olarak solo ve konsolide bazda hesaplanacaktır." denildi.

    Bir açıklama da MASAK yani Mali Suçları Araştırma Kurulu'ndan geldi. Ekonomiyle ilgili manipülatif haber yayanlarla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi.

    Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber'in paylaşımında, "Kişi ve özel şirketlere ait hesaplarda bulunan 'dövizlerin devlet eliyle tlye çevrilmesi' serbest piyasanın yapı taşlarından olan dalgalı kur sisteminden vazgeçilip 'dolar kurunun sabitlenmesi' gibi yalan haber yayan kişi, kuruluşlar hakkında masak inceleme başlattı." ifadelerine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow