hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım'dan TÜSİAD'la ilk temas

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Başbakan Binali Yıldırım bu sabah TÜSİAD Yönetim Kurulu ile İstanbul'da biraraya geldi. Görüşme çıkışında konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, "Reformlar, siyasi ortamın gerginliğinin düşürülmesi ve yeni anayasa konusunu görüştük. Temaslarımız sürecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun, Başbakan Yıldırım'a 65. Hükümet Programı çerçevesinde iş dünyasının görüşlerini aktardığı, terörle mücadele süreci, iş ve yatırım ortamının öngörülebilirliği, rekabet, kalkınma konuları ve AB üyelik sürecinin ele alındığı belirtildi.

    Görüşmede devam eden küresel krize rağmen, Türkiye ekonomisinin pozitif ayrışabilecek potansiyele sahip olduğunun vurgulandığı kaydedilen açıklamada, "Yeni anayasa, hukuk güvenliği, yargıya güven ve laiklikle ilgili son dönemdeki tartışmalar konularında da görüş alışverişinde bulunuldu. Terörle mücadele sürecinin kapsamlı olarak görüşüldüğü ziyarette, toplumsal huzur ve barış ortamı için atılabilecek adımlar ve bu çerçevedeki bölgesel kalkınma konuları ele alındı. 65. Hükümet Programı'nda yer alan ve rekabet ve kalkınma başlıklarının tümünü içeren 25 Öncelikli Dönüşüm Programı üzerinde çalışılarak TÜSİAD tarafından hazırlanan bir önceliklendirme belgesi ve iş dünyası açısından Türkiye-AB ilişkilerine bakışı özetleyen bir belge de Sayın Başbakan'a görüşme sırasında arz edildi" denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow