hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'nin ekonomi vaatleri neler?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinde ekonomi başlığına geniş yer ayırdı. Kılıçdaroğlu, AK Parti beyannamesini eleştirdi, kamu çalışanlarının emeklilikleri için getirilen 3600 ek gösterge önerisinin kendi yasa teklifleri olduğunu söyledi. Ekonomi vaatleri arasında asgari ücretin 2200 TL'ye yükseltilmesi, 4 milyon 210 bin istihdamın sağlanması öne çıktı. Kılıçdaroğlu iki projeden de söz etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimine ilişkin beyanname ve aday tanıtım toplantısında kürsüden önce AK Parti'nin geçtiğimiz günlerde açıklanan beyannamesini eleştirdi, ardından ekonomiye ilişkin önerileri sıraladı.

    CHP'nin ekonomi vaatleri

    Kılıçdaroğlu'nun ekonomi vaadlerine göre; asgari ücret net 2200 TL olacak. En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak ve iki bayram ikramiye verilecek. 4 milyon 210 bin kişiye istihdam yaratılacak. İnsani gelişme stratejileri bilgi politikaları kurumu kurulacak. Vergi sigorta primi borcu olmayan KOBİ'lere sıfır faizli kredi verilecek. Fiskobirlik, Çaykur, Et ve Süt Kurumu (ESK) canlandırılacak. Çiftçiye mazot 3 TL'ye inecek, çiftçi borç faizleri silinecek. 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner istihdam edilecek. Şeker fabrikaları ihaleleri iptal edilecek. Esnaf Bakanlığı kurulacak, aile sigortası gelecek. Herkese ücretsiz aylık 2 GB internet sağlanacak.

    Kılıçdaroğlu 2 büyük projesini tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılıçdaroğlu iki projeden de söz etti. Beş Kalkınma Kuşağı ve Merkez Türkiye Programı. Beş Kalkınma Kuşağı projesine göre, Doğu, Güney, Karadeniz, Marmara ve Mavi Batı Kuşağı olarak adlandırılan beş kuşakla bölgeler arası eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, küresel ekonomi ile Türkiye'yi özdeşleştirmek hedefleniyor. Bu proje ile 5 yılda toplam 2 milyon istihdam yaratılması amaçlanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow