hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Döviz bürolarından kepenk indirme eylemi

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın döviz büroları ile ilgili yeni düzenlemesi gündemde. Ancak bu düzenlemeye tepki olarak döviz büroları kepenk indirme eylemi yapıyor. O düzenleme ve tepkilerle ilgili detayları CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Döviz bürolarına yeni çalışma düzenine geçti, tepkiler gecikmedi. Döviz büroları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın döviz büroları hakkında aldığı karara karşı kepenk indirme eylemi yaptı. Tüm yurtta döviz büroları eylem kapsamında 40 dakika kapalı kaldı.

    Yeni düzenlemeye göre dövizcilerden sermayelerini arttırmaları istendi. Buna göre A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye; B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkarıldı.

    Yetkili müesseseler yöneticisi Adil Yazıcıoğlu, "Talep edilen sermaye artısının ihtiyaçtan fazla olduğunu biliyoruz. Makul bir sermaye artışı bekliyoruz. Şirket devir yasaklarının getirilmesi, şirketlerin değerinin sıfıra inmesine neden olacak. Ancak bu değerli şirketlerin bir değeri kalmayacak. Bu uygulamayla bu düzenlemenin değiştirilmesini talep ediyoruz" dedi.

    Ayrıca döviz bürosu sahipleri şirket üzerine artık ikinci bir gayrimenkul alamayacak. Bu kapsamda, döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale gelmişti. Döviz büroları 2022 sonuna kadar bu düzenlemeye uyum sağlamak zorunda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow