hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düzenlemeler için gözler TBMM'de: EYT, sözleşmeliye kadro, memur ve emekliye zam

    Yeni yılın ilk ayı Meclis gündemi çalışma hayatı ve ekonomik düzenlemelere ayrıldı. Memur ve emekli maaşına yapılan zammı da içeren düzenleme ise önümüdeki hafta görüşülmeye başlanacak. Emeklikte yaşa takılanlar ve sözleşmeli personele kadro düzenlemelerinin ocak ayı içinde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT VE SÖZLEŞMELİYE KADRO TEKLİFLERİ BU AY SUNULACAK

    Emeklikte yaşa takılanlar ve sözleşmeli personele kadro düzenlemelerinin ocak ayı içinde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor. Memur ve emekli maaşına yapılan zammı da içeren düzenleme ise önümüzdeki hafta görüşülmeye başlanacak. Yeni yılın ilk ayı Meclis gündemi ekonomik düzenlemelere ayrıldı.

    MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 30 ZAM

    Memur ve emekliye yüzde 30 zam ve emekli maaşının alt sınırını 5 bin 500 yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifi, Meclis Başkanlığına sunulmuştu. Teklif ilk olarak pazartesi Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek. Sonrasında Genel Kurul gündemine gelecek. Teklifin yasalaşmasının ardından zam farkı hesaplarda olacak.

    EYT TEKLİFİ

    EYT düzenlemesi ise Meclis gündemine henüz gelmedi. Bu ay içerisinde Meclis Başkanlığına sunulması beklenen teklifle, 8 Eylül 1999'dan önce çalışmaya başlayanlar emekli olacak. 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT konusunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EYT'lilerin kıdem tazminatı noktasında işverenlere Kredi Garanti Fonu'ndan destek verilecek. EYT'den dolayı ayrılan, kıdem tazminatı alan ama işine devam etmek isteyen işçiye özel 5 puan SGK destek primi indirimi yapılacak.

    SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

    Sözleşmeli personele kadroyla ilgili 12 maddelik taslak metninin yasa teklifi haline getirilip, yine bu ay içinde Meclis Başkanlığına sunulması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow