hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Efsane cumaya kişisel veri uyarısı

    Her yılın kasım ayında düzenlenen indirim dönemlerinde artan şüpheli işlem ve dolandırıcılıklara karşı Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan uyarı geldi. O önerilerden biri şüpheli işlemlere karşı şifre ve parolaların güncellenmesi. Peki, indirimlerde nelere dikkat etmek gerekiyor? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Efsane Kasım", "Efsane Cuma" ve daha birçok farklı isimle yapılan indirim kampanyaları başladı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu, kampanya dönemlerinde artan şüpheli işlemlere karşı uyardı. İnternet alışverişlerinde ödeme esnasında fiziki kart bilgileri yerine sanal kart bilgilerinin kullanılması, şüpheli işlemlere karşı da şifre ve parolaların güncellenmesi önerisinde bulundu.

    Efsane cumaya kişisel veri uyarısı

    Kişisel Verileri Koruma Kurumu, güvenliğinden emin olunmayan e-postaların açılmaması gerektiğini belirtti. Kampanya mesaj ve bildirimlerinin orijinal kaynağından gelip gelmediği kontrol edilmeli. Ayrıca internet sitesinin bağlantı adresinin doğruluğundan emin olunmalı.

    Alıcılar, kişisel verilerin işlenmesine ilişkin aydınlatma metnini incelemeli. Mümkünse işlemler şahsi cihazlar üzerinden gerçekleştirilmeli. Alışveriş yapılan sitenin 3D güvenli ödeme yöntemi ve site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan sertifikanın bulunup bulunmadığı da mutlaka kontrol edilmeli. Kurumun uyarısına göre yapılacak işlemlerle ilgisi olmayan bilgiler istendiği takdirde sorgulayıcı olunmalı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow