hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte ekonomi için kritik tarihler...

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekonomide trafik yoğun. Art arda önemli kararlar ve verilerin açıklanması bekleniyor. Peki asgari ücrete ara zamdan, memur-emekli maaşlarına yansıyacak enflasyon farkına ve Merkez Bankası'nın faiz kararına kadar o kritik tarihler ve beklentiler ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

    Ekonomi gündemi yoğun. Gözler öncelikle asgari ücrete ara zamda. Henüz tarih netleşmedi ama bayram öncesi pazarlığın bitirilmesi bekleniyor.

    Hünüz masaya rakamlar gelmedi ama hükümet cephesinden "Çalışanı enflasyona ezdirmeyeceğiz" vurgusu yapılıyor. Bir yandan da seçim öncesi 500 dolar sinyali verilmişti. Yani bugünkü kur ile 11 bin liranın üzerine çıkan bir rakam beklentisi doğdu. İşçi kesimi ise "Asgari ücret hayat pahalılığına göre güncellenmeli" vurgusu yapıyor. Masada işvereni temsil eden TİSK ise ''Hem çalışanı hem işvereni koruyan dengeli bir ücret olmalı" diyor.

    İşte ekonomi için kritik tarihler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GÖZLER MERKEZ BANKASI'NDA

    Gözlerin çevrildiği bir diğer kritik tarih ise 22 Haziran. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yeni Başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında ilk kez toplanacak. Faiz kararı da 22 Haziran Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır" açıklamaları sonrasında faizde nasıl bir karar çıkacağı ve piyasaya etkisi merakla bekleniyor. Mevcutta ise faiz son toplantıda yüzde 8 buçukta sabit bırakılmıştı.

    MEMUR VE EMEKLİ NE KADAR ZAM ALACAK?

    Önümüzdeki ay ise ekonomide kritik tarih 3 Temmuz. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Böylelikle başta memur ve memur emeklisinin olmak üzere maaşlara yansıyacak 6 aylık enflasyon farkı netleşecek.

    EKONOMİ YÖNETİMİNİN PROGRAMI YOĞUN

    Bir yandan kritik tarihlerden çıkacak karar ve veriler bekleniyorken, bir yandan da ekonomi yönetiminin önemli toplantı ve görüşmeleri olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu hafta Türk banka yöneticileri ile bir araya gelmesi bekleniyor. O görüşmeden yansıyacaklar da piyasanın takibinde.

    EKONOMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLACAK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu... Yeni kabinenin belirlenmesinin ardından ilk Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yarın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanması bekleniyor. Toplantıya ekonomiden sorumlu bakanlar katılacak. Gündemde öncelikli başlık enflasyonla mücadele olacak. Ama sadece enflasyon değil, ekonominin yeni yol haritası masaya yatırılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow