hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi enflasyon zammı alacak

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacağı müjdesi vermişti. Şimdi gözler o zamda. Peki, nasıl formüller masada? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi için senaryolar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bu sözlerle emekli ikramiyelerine enflasyon zammı yapılacağı müjdesi vermişti. Şimdi gözler o zamda.

    EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE KADAR OLACAK?

    Mevcutta emekli ikramiyeleri 1000 TL olarak ödeniyordu ancak Cumhurbaşkanı bu yıl enflasyon zammı yapılacağını açıkladı. ikramiyeler yaklaşık 13 milyon emekli ve vefat eden sigortalıların yakınlarına ödeniyor. Ödemeler Ramazan ve Kurban bayramları öncesi yapılıyor ve otomatik olarak emekli maaşı alınan hesaplara yatıyor. Peki, ne kadarlık bir zam bekleniyor? Neye göre hesaplama yapılacak? Bu konu henüz net değil ama ortaya atılan bazı senaryolar, formüller var.

    Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi enflasyon zammı alacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 FARKLI HESAPLAMA FORMÜLÜ SENARYOSU ORTAYA ATILIYOR

    Birinci formül 6 ayda bir enflasyon artışının yansıtılması. İlk ikramiyeye ocaktaki yüzde 8.36 oranının yansıması. İkinci ikramiyeye de temmuzda belli olacak olan yeni 6 aylık enflasyon oranı yansıması.

    İkinci formül yıllık enflasyonun yansıtılması. 2020 yılı enflasyonu baz alınırsa bu oran yüzde 14.60. İkramiyeden önceki ayda oluşan yıllık enflasyonun yansıtılırsa bu durumunda oran değişecek.

    Ve üçüncü formül... Türkiye Emekliler Derneği'nin önerisi ile 2018 yılından bu yana gerçekleşen enflasyonun ikramiyelere yansıtılması.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow