hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ev sahibine Bakanlık'tan mektup

    Bu haber ev sahibi olup, kira geliri elde edenleri ilgilendiriyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, yaptığı kontrollerde kira gelirinin beyan edilip edilmediğini takip ediyor. Vergi kaybı tespit edilirse vergiler, vergi cezaları ile birlikte talep ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da ev sahiplerine mektup gönderdi. O mektupta yapılandırmadan yararlanmaları çağrısında bulunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YAPILANDIRMADAN YARARLANABİLECEKLERİ HATIRLATILIYOR

    Hazine ve Maliye Bakanlığı ev sahiplerine mektup gitti. O mektupta yapılandırmadan yararlanmaları çağrısında bulunuldu. Mektupta kira geliri elde edildiğine dair emarelere dikkat çekildi. Ve yapılandırmadan yararlanılabileceği belirtildi.

    KİRA ÖDEMESİNİN BEYAN EDİLİP EDİLMEDİĞİNE BAKILIYOR

    Gelir İdaresi Başkanlığı yaptığı kontrollerde adına yapılan kira ödemelerinin beyan edilip edilmediğini takip ediyor. Amaç vergi mükellefiyetine ilişkin yükümlülük ve ödevlerin tam olarak yerine getirilmesi. Vergi kanunlarının verdiği yetkiler çerçevesinde başkanlığın kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilerden çeşitli bilgiler topladığı hatırlatılıyor mektupta. Ve "Bu kapsamda mükellefler nezdinde yapılan inceleme ve denetimler sonucunda vergi kaybının tespiti halinde vergiler, vergi cezaları ile birlikte talep edilmektedir" deniliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EV SAHİBİNE YAPILANDIRMA HATIRLATMASI

    Mektupta mükellefe atması gereken adımlar da sıralanıyor. işlemler için tek tek yol gösteriliyor. Örneğin interaktif vergi dairesinin internet sayfasından "İşlem Durumlarım ve Sonuçları" bölümünde yer alan "Mektup Bilgilerim" sekmesinden gerekli bilgilere ulaşabileceği belirtiliyor. Ayrıca bağlı bulunulan vergi dairesi ya da en yakın vergi dairesine başvurulması halinde de konuya ilişkin bilgilendirmenin yapılacağı da belirtiliyor.

    MATRAH ARTIRIMI VERGİ TUTARI 6 TAKSİTTE ÖDENEBİLİR

    Mektupta, ''Matrah artırımına ilişkin hesaplanan vergi tutarları peşin veya 6 eşit taksitte ödenebilecektir" bilgisi de yer alıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow