hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evden çalışma kalıcı olacak mı?

    Bir yılı aşkın süredir hayatımızda olan koronavirüs salgını, insanlığa pek alışkın olmadığı bir hayat getirdi. Salgının etkileri iş hayatına da yansıdı. Evden çalışma seçeneği bunlardan biri. Birçok şirket salgın sona erdiğinde bile evden çalışmayı sürdürme kararı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİRÇOK ŞİRKET SALGIN BİTSE DE SÜRDÜRMEYİ DÜŞÜNÜYOR

    Koronavirüs salgınıyla birçok şirket uzaktan çalışma sistemine geçti. Ancak "mecburen" geçilen bu sistem kalıcı olabilir. Dünya, modern zamanda pek rastlanmayan bir dönemden geçiyor. Koronavirüs salgınının etkileri pek çok alana sirayet etti. Onlardan biri de iş hayatı. Salgından önce yaygın olmayan "evden çalışma" yöntemi salgınla birlikte arttı.

    GOOGLE VE FACEBOOK GİBİ DEVLER KALICI OLARAK GEÇTİ

    Salgın sonrası şirketleri önemli kararlar bekleyecek. Onlardan biri evden çalışmaya tamamen geçilip geçilmeyeceği. Google ve Facebook gibi dünya devleri evden çalışmaya geçeceğini açıklamıştı. Gerekçeleri ise verimin evden çalışmayla daha da artması. Evden çalışma ayrıca kira, ofis giderleri, ulaşım ve personel maliyetleri düşünüldüğünde birçok avantaj sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YÜZDE 20'LİK GRUP EN AZ 3 GÜN EVDEN ÇALIŞABİLİR"

    McKinsey Global Enstitüsü'nün çalışmasına göre bilgi güncelleme, öğrenme ve bilgisayarla etkileşim üzerinden çalışılan meslekler üretkenlik kaybı olmadan evden çalışabiliyor. Enstitü, iş gücünün yüzde 20 ila 25'inin üretkenlikte herhangi bir kayıp olmaksızın haftada en az 3 gün evden çalışabileceği öngörüsünde bulundu.

    "TOPLUMSAL EŞİTSİZLİK YARATABİLİR"

    Evden çalışma yaygınlaşırsa sosyal adaletsizliği de beraberinde getirebilir. Stanford Üniversitesi'nden Ekonomi Profesörü Nicholas Bloom'a göre özellikle sağlık ve imalat sektörlerinde yer alıp salgında haftada 5 gün çalışmaya devam etmek zorunda kalanlar, salgından sonra da evden çalışma sistemine geçemeyeceği için toplumsal eşitsizlik ortaya çıkabilir. Bloom, bu yüzden şirketlerin ve hükümetlerin eşitsizliği engelleyecek düzenlemeler yapmaları gerektiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow