hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacizli mal satımına düzenleme

    Yeni ekonomi torba paketi çalışmalarında sona gelindi. Bakanlıkların yürüttüğü çalışmalara göre hacizli mal satışlarına çekidüzen verilecek. Açık arttırmalara katılmak için teminat alınacak, hile karıştıranlar cezalandırılacak. Vergi borcu olanlara da akaryakıt dağıtım lisansı verilmeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet, vergi sisteminden hacize, akaryakıt satışından ödeme kaydedici cihazlara kadar çok sayıda ekonomide düzenleyici başlığın bulunduğu yeni bir torba teklifi hazırlıyor.

    Birçok bakanlığı ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı taslakta, haciz satışlarına çekidüzen verilecek. Taslak çalışmaya göre, hacizli malların satımında açık artırmaya katılacaklardan mala biçilen değerin yüzde 5'i oranında teminat alınacak hacizli malı almaktan vazgeçen veya malın bedelini belirtilen süre içinde vermeyen müşteri, ihaleye ilişkin zararları karşılamak zorunda olacak.

    Hacze konu olan menkul ve gayrimenkuller de açık artırma ile elektronik ortamda satılabilecek. Bu düzenleme ile satıştan daha çok kişinin haberdar olması, açık artırmaya katılımın en üst düzeye çıkarılması, malın gerçek değerinde satılması, alıcıların satış mahalline gelmeksizin elektronik ortamda teklif vererek satışın kısa sürede sonuçlandırılması amaçlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taslak ile akaryatkıt satışını da yeni düzenleme getiriliyor. Enerji piyasası düzenleme kurumunca lisans verilen akaryakıt dağıtıcısı ve bayisi gibi firmalardan, kayıt dışılığa sebep olacak şekilde belgesiz olarak akaryakıt alım satımı yapanlar, sattıkları akaryakıtların belgelerini başka firmalar adına düzenleyenler ve kullananların fiilleri kaçakçılık suçları kapsamına alınıyor.

    Akaryakıt dağıtıcılarının, herhangi bir dağıtıcıdan aldığı akaryakıtı başka bir dağıtıcıya satamayacakları hükme bağlanıyor. Enerji piyasası düzenleme kurumunca verilecek lisanslar ise bundan sonra 'vergi borcu olmaması' şartına bağlı olacak. Vergi borcu olanların lisans talepleri kabul edilemeyecek. LPG dağıtıcı ve bayilik lisanslarının süre uzatılması talepleri de geçmiş dönem vergi borcu olmaması şartına bağlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow