hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hacizli mallara elektronik satış başlıyor

    Hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı 1 Haziran'dan itibaren Ankara, Bursa ve Kayseri'de gerçekleştirilecek. Elektronik ortamdaki açık artırmalarda teklif verenlerin bilgileri görevliler haricinde kimse tarafından görülemeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Pilot uygulaması 15 Mart'ta Ankara'da başlayan hacizli malların elektronik ortamda açık artırmayla satışı, 1 Haziran'da üç ilde hayata geçirilecek. Geçtiğimiz kasım ayında Meclis'te kabul edilen yasayla, İcra İflas Kanunu'na hacizli malın ulusal yargı ağı bilişim sistemine entegre elektronik satış portalında açık artırmayla satılmasına yönelik hüküm eklendi. Ardından bu yılın mart ayında satış usulünü belirleyen yönetmelik yayımlandı. Pilot uygulama ise 15 Mart'ta Ankara Batı İcra Dairesi'nde başladı.

    Pilot uygulamanın başarılı olması üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uygulamanın yaygınlaştırılması talimatını verdi. 1 Haziran itibariyle Ankara, Bursa ve Kayseri il merkezleri ile bu şehirlerin ilçelerinde ilanı yapılacak satışlar elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Uygulama 2023'ün mart ayına kadar 81 ile ulaşacak.

    Elektronik ortamda yapılacak satışlar için hacizli malın değerinin yüzde 10'una karşılık gelen rakam, açık artırmadan bir önceki güne kadar icra diresinin banka hesabına elektronik satış portalı üzerinden yatırılacak. Alıcılar teminat mektubunu da elektronik olarak verebilecek.

    Elektronik satış portalındaki açık artırma teklif süresi 7 gün olarak belirlendi. Alıcıların teklifleri 100 liradan az olamayacak. Teklif verenlerin bilgileri de kimse tarafından görüntülenemeyecek. En yüksek teklifi veren, artırma süresi içinde kendisinden yüksek bir teklif verilmedikçe teklifini çekemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow