hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hangi ilde kaç konut dönüşecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşüm eylem planını açıkladı. Plana göre, 5 yıl içinde 300 bin konutun dönüşümü sağlanacak. Bugün itibariyle ülkede 65 bin konutun kentsel dönüşümü başlatıldı. Peki, hangi ilde kaç konut bu listede? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentsel dönüşüm eylem planı ile hedef 5 yıl içinde 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamak. Bu çerçevede 100 bini İstanbul'da olmak üzere her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 65 bin konutluk kentsel dönüşü başlattı bile. Dönüşüm çalışmalarında öncelikli il ve ilçeler yerel yönetimlerle yapılan çalışma sonrasında belirlendi. Bakanlık 81 ile yolladığı genelgede "Riskli bina raporunuzu bize iletin" dedi. Gelen bilgiler ışığında dönüşüm çalışmaları şekillendi.

    Hangi ilde kaç konut dönüşecek

    Buna göre Ankara'da 5 bin, Adana'da 3 bin 900, Konya'da 2 bin 500 konut, Kayseri, Samsun'da 2 biner, Karaman'da bin 500, İzmir ve Diyarbakır'da 1000'er konut dönüşüm listesinde.

    Ama listenin ilk sırasında olan İstanbul'da ise 25 bin konut için kentsel dönüşümü projesi var. İstanbul'da en çok konutun dönüşümünün yaşanacağı yer Esenler olacak. Esenler'de 8 bin konut listede. Gaziosmanpaşa, Başakşehir ve Üsküdar da kentsel dönüşümün hayata geçeceği adresler arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow