hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hazine arazileri projesinden kimler nasıl yararlanacak?

    Koronavirüs süreci bir kez daha gösterdi. Gıda arzı güvenliği çok önemli. Bu çerçevede boş kullanılmayan hazine arazilerinde bile tarım yapılması için adım atılmıştı. Hazineye ait atıl tarım arazileri çiftçilerin kullanımına açılıyor. Peki, bu projeden çiftçi nasıl yararlanacak kime öncelik sağlanacak? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs sürecinde gıda arzının güvenliği ve sürekliliği bir kez daha öne çıktı. İşte bu çerçevede alınan kararlar doğrultusunda hazine arazilerinin boş durumda olanları gıda ürünlerinin ekimi için kullandırılacak. Arazilerle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı bir protokol imzaladı.

    İlk etapta 9 milyon 700 bin metrekare alanda ekim yapılacak. Uygulama önce pilot 7 ilde başlayacak. Proje ile ilgili detaylar il müdürlüklerine iletildi. Hububat, baklagiller, yağlı tohumlar ve yem bitkileri gibi stratejik ürünlerin ekilmesi sağlanacak.

    Peki, çiftçi bu imkandan yararlanabilmek için ne yapacak? Başvuru tarım il ve ilce müdürlüklerine yapılacak. Bir puanlama sistemi olacak. Puanı çok olana öncelik verilecek. Örneğin kadın ve gençlere bu konuda pozitif ayrımcılık yapılacak. Yani onlar puanlama sisteminde öne çıkacak.

    Puanı yüksek olacaklar arasında projenini uygulanacağı atıl hazine arazisinin olduğu köylerde ikamet eden çiftçiler de olacak. Yani onlara da öncelik verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow