hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhracatçıya yeni kolaylık yolda

    KAYNAKCNN TÜRK

    İhracatçının eli güçlensin, finansmana daha kolay ulaşabilsin diye yeni bir çalışma başladı. İhracatçıyı geliştirme fonu oluşturulacak. Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı dikkat çekmişti bu fona . Peki bu fon ne işe yarayacak, nasıl kullanılacak? CNN TÜRK muhabiri Gülşen Coşkun haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHRACATÇIYI GELİŞTİRME FONU OLUŞTURULACAK

    İhracatçıya yönelik yeni bir adım yolda. Amaç ihracatçının daha kolay finansmana ulaşabilmesi. Bunun için bir fon oluşturulacak; İhracatçıyı geliştirme fonu.

    Kaynaklar, ihracatçıların zaman zaman kredi almak istediğinde teminat sorunu yaşayabildiğine dikkat çekiyor. Yani kredi alınırken olası teminat, ipotek sorunları yaşanmasın diye bu fon devreye girecek. Fon ile ihracatçının elinin güçleneceğine dikkat çekiliyor.

    İHRACATÇI FİNANSMANA DAHA KOLAY ULAŞABİLECEK

    Peki, sistem nasıl işleyecek? Fon nasıl oluşturulacak? Mevcutta ihracatçıların yaptıkları ihracat üzerinden belirlenen bir kesinti yapılıyor. Yani bağlı bulunulan ihracatçı birliğine bir aidat niteliğinde olan bir kesinti bu. Henüz son şekli verilmedi ama yetkililer şimdi bu kesintinin bir kısmının fon için ayrılabileceğini belirtiyor. O fonda biriken paranın da ihracatçının finansmana daha kolay ulaşabilmesi için kullanılacağı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İHRACATÇI KREDİ ÇEKERKEN FON BİR NEVİ KEFİL OLACAK

    Örneğin bir ihracatçı bir bankadan kredi çekmek istedi. İhracata yönelik olan bu fon bir nevi ihracatçıya kefil olacak. Böylelikle ihracatın da artması ve ekonomiye daha fazla katkı yapması da hedefleniyor. Fona ilişkin genel çerçeve netleştirildi ancak ne zaman devreye girecek ve detayları ne olacak ileriki zamanlarda netleşmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow