hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de "kiralar arttı" iddiası | Video

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İzmir'deki 6,6'lık deprem, iddiaya göre fırsatçıların iştahını kabarttı. Evlerini terk etmek zorunda olan depremzedeler, kiralamak istedikleri evlerde de nakliye masraflarında da fahiş fiyatlarla karşılaştı. İşte bu iddianın detayları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir tarafta acı, zorlu bekleyiş, gözyaşı... Diğer yanda ise bu afetten istifade etmeye çalışan fırsatçılar. İzmir'deki 6,6'lık depremde evi yıkılan veya hasar alanlar, yeni konut arayışına geçti. Özellikle kiralık konutlarda fiyatların bir günde 500 lira zamlandığı iddia edildi.

    İzmir Emlak Kulübü Başkanı Rıdvan Akgün, "Daha depreme dayanıklı konutlar istiyorlar. Özellikle yeni konutlara hücum ediyorlar. Olması gereken bu ama İzmir'de konut stoğuna baktığımız zaman yüzde elliden fazla deprem riski taşıyan binalar var. İnsanlar yeni konut araken de bunun maliyeti çok yüksek. Kiralık daire arayan insanlardan daha önce 2 bin lira isteyenler, şu 3-5 gündür 2 bin 500-3 bin lira istemeye başladılar" dedi.

    Satılık villalara da 150 bin lira zam geldi. Nakliye ücretleri ise ikiye katlandı. Oysa ki olması gereken bu değildi. Rıdvan Akgün, "Şimdi insanlar fırsatçı biliyorsunuz. Bunun için bundan da istifade etmeye çalışan insanlar var. Arz-talep meselesi olarak görüyorlar. Olmaması gerekiyor aslında ama şu önümüzdeki günler içerisinde kiralık sirkülasyonu çok olacak. Özellikle depremden zarar görmüş olan insanlar varsa, hem emlakçıların hem de mülk sahiplerinin komisyon almaması lazım" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow