hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu bankalarından kredi desteği

    Ekonomik iyileşme için kamu bankalarından sağlanan kredi desteği rağbet gördü. 10-17 Nisan döneminde kamu bankalarından verilen kredi miktarı, özel bankalardan verilen kredi miktarlarına fark attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomik İstikrar Kalkanı projesi kapsamında devlet destekli kamu bankalarının başlattığı bireysel temel ihtiyaç kredi başvuruları sürüyor. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından kredi desteği sağlanıyor.

    Kamu bankalarının verdiği kredi bir haftada 32 milyar liralık artış gösterdi. 10 Nisan tarihi itibariyle 863.2 milyar lira olan kredi miktarı, 17 Nisan tarihi itibariyle 895.2 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde özel bankaların verdiği kredi 264 milyon lira artış gösterdi. Özel bankaların verdiği kredi 10 Nisan haftasında 523.4 milyar lirayken, 17 Nisan haftasında 523.6 milyar lira oldu.

    BDDK verilerine göre, 17 Nisan haftasında 1 trilyon 852 milyar lira oldu. Kredilerin 895.2 milyar lirası kamu bankalarından 523.6 milyar lirası yerli özel bankalardan ve 433.1 milyar lirası da yabancı bankalar tarafından verildi.

    Kamu bankalarının verdiği tüketici kredileri ve bireysel kredi kartları bir haftada 3.9 milyar lira artış gösterdi. Konut ve taşıt kredileri büyüklüğü değişmezken, ihtiyaç kredileri 102.8 milyar liradan 108.4 milyar lira çıktı. Böylece en fazla artış ihtiyaç kredilerinde yaşandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow