hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kamu işçilerine zam pazarlığı

    Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçi için gözler zam pazarlığı sürecinde. 2020-2021 dönemi için mali ve sosyal haklar belirlenecek. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ süreçte ortak hareket ediyor. Taleplerin bugün Çalışma Bakanı'na sunulması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    700 BİN İŞÇİ İÇİN TÜRK-İŞ VE HAK-İŞ TALEP HAZIRLADI

    Kamudaki yaklaşık 700 bin işçi için gözler zam pazarlığında. 2020-2021 dönemi için mali ve sosyal haklar belirlenecek. Bu toplu sözleşmelere taşerondan kamuya geçen yaklaşık 450 bin işçi de ilk kez dahil olacak.

    TALEBİN ÇALIŞMA BAKANI'NA SUNULMASI BEKLENİYOR

    TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ süreçte ortak hareket ediyor. Talepleri içeren taslağın 31 Mayıs'ta Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'e sunulması bekleniyor.

    TAŞERONDAN KADROYA GEÇENE 4 BİN 500 TABAN ÜCRET

    Peki, talepler neler? Sözcü Gazetesi'nin haberine göre taşerondan kadroya geçen ve halen asgari ücrete yakın düzeylerde maaş alan işçilere 4 bin 500 lira civarında taban ücret talep edilmesi ve bunun üzerine de tüm işçileri kapsayacak şekilde yüzde 10+10 civarında oransal zam talep edilmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sendikaların talepleri arasında emeklilik ve tayin sorunun çözümü ile ilgili bir başlık da var. 696 sayılı KHK ile kamuya geçenlerin tayin haklarının diğer kamu işçileriyle eşitlenmesi isteniyor. Bu işçilerin yaş veya prim gününün dolması nedeniyle zorunlu olarak emekliye ayrılmalarına yol açan maddelerin iptal edilip zorunlu emekliliğin kaldırılması da talep ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow