hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KDV indirimi öncesi zam yapıldı iddiası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Temel gıdadaki KDV oranları yüzde 8 den yüzde 1‘e indirildi. Ancak iddiaya göre bazı zincir marketler uygulama başlamadan hemen önce fiyat yükseltip, daha sonra indirim uyguladı. Detaylar CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ve kameraman Halil Karaman'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıdada enflasyon temelli yaşanan durumla mücadele etmek için KDV oranlarında indirim yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV indirimi açıklamasında satıcılardan da fiyatlarda KDV indirimi kadar indirim eklemelerini istedi. Ancak bu istek pek karşılık bulmuşa benzemiyor. İddialara göre ise bazı zincir marketler KDV indirimi öncesinde zam yaptı.

    Gelişmelerin ve vatandaşlardan gelen şikayetlerin takipçisi olduğunu söyleyen Tüketici Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, CNN TÜRK'e konuştu. Ağaoğlu, örnek fişleri paylaşarak şöyle konuştu:

    O KDV indirimini bazıları uygulamadan önce fiyat artırdılar. Tüketicilerin mutfağında yangın var. Ekleyemem diyor. Ekleyemem diyorsan ben de sesleniyorum tüketici temsilcisi olarak. Arkadaşım tedarikçine söyle yüzde 4 o indirsin, yüzde 4 de sen indir böyle. KDV indiriminden önce yapılan zamların her markette neredeyse aynı olduğunu söylüyorlar. Yumurta örneğini vereyim. Hepsinde 38.90 TL, bakıyorsunuz yükseliyor 45.90 TL. Nasıl aynı oluyor, nasıl yapılabilir? Bakın önce fiyat 45.90'a getirildi. Sonra KDV indirimi yapıldı 43 küsura getirildi. Rekabet kanunumuz buna izin vermiyor, bu bir suçtur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KDV indirimi öncesi zam yapıldı iddiası

    Elimde belgesi var. Tüketicilerin gönderdiği yüzlerce, binlerce belgelerden biri. Tarihi 7 Şubat. O beyaz peynir aynı yerde 18.50'ye satılıyor. KDV yüzde 8. 14 Şubat kademenin yüzde 1'e indiği gün KDV oranı yüzde 1, satış fiyatı yine 18.50. Nerede bu indirim? Marketin kasasında kaldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow