hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira geliri beyanı nasıl yapılır?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gelir vergisi için beyanname süreci başladı. Bu yılki istisna rakam 6 bin 600 lira olarak belirlendi. Son başvuru tarihi mart ayı sonu olan gelir vergisi ile ilgili detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplam 2 milyon 56 bin kişi, 6 bin 600 TL'yi geçen kira geliri nedeniyle beyanname vermek zorunda. Beyanname için son başvuru tarihi ise 31 Mart 2021. Mesken, iş yeri ve kira geliri alanlar hazır beyan sistemi aracılığı ile internet ortamında ya da bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurarak beyannamelerini teslim edebilecek.

    Mali Müşavir Mustafa Genç, "2020 yılı için istisna tutarı meskenler için 6 bin 600 TL'dir. Bundan sadece mesken kira geliri elde edenler faydalanabilir. Diğer kazanç ve iratlarınızın gayri safi tutarları toplamı 180 bini geçmesi halinde6 bin 600 liralık mesken istisnasından faydalanamazsınız. Ancak istisna birden çok kira geliri alanlar için değişiklik gösteriyor. İstisna sadece tek mesken için uygulanacak olup birden fazla mesken geliri elde edilenler için istisna kira geliri toplamına bir defa uygulanacaktır. Konut ortaklığında ise her bir ortak söz konusu istisnadan ayrı ayrı faydalanacak. Beyannameleri ayrı ayrı ayrı vereceklerdir. Mesken istisnasında bir diğer önemli detay ise sadece mesken geliri etse bile ticari, zirai ve mesleki kazancından dolayı mükellefiyeti bulunanlar istisnadan faydalanamayacakları gibi hazır beyan sisteminden de faydalanamazlar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan 60 yaş üzeri vatandaşlar, engelliler ve vergi dairesine gidemeyenler için randevu sistemi oluşturuldu. Bu kişiler randevu saatlerinde evlerinde beyanname doldurabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow