hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira geliri olanlar için son 5 gün

    Evi ve işyerinden kira geliri olanlar için süre doluyor, beyannalerin verilmesi gerekiyor. Son gün 31 Mart. Mükellefler 1 Ocak-31 Aralık 2021 dönemi konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde kira getirisi sağlaması halinde gelir vergisi ödeyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    13 MİLYON VATANDAŞ İÇİN BEYANNAME SÜRESİ 31 MART'TA

    Kira geliri olanlar için geri sayım başladı. Yaklaşık 13 milyon kişiyi ilgilendiren Beyan süresi 31 Mart'ta doluyor.

    KİM GELİR VERGİSİ ÖDÜYOR ?

    Evi ve işyerinden kira geliri olanlar için beyanname verilmesi gerekiyor. Mükellefler, 1 Ocak-31 Aralık 2021 dönemi konuttan 7 bin TL, iş yerinden ise 53 bin TL'nin üzerinde kira getirisi sağlaması halinde gelir vergisi ödeyecek.

    MESKEN İÇİN İSTİSNA UYGULANACAK

    Konutta sadece tek mesken için istisna uygulanacak. Kira gelirini beyan etmeyen veya eksik beyan edenler istisnadan faydalanamayacak. konut geliri elde edenler bu istisna oranı düştükten sonra beyanname verecek. birden fazla konuttan kira geliri elde edenlerin buna dikkat etmesi gerekecek.

    Peki beyanname nasıl verilebiliyor? Sanal ortamdan beyanname vermek mümkün. Gelir idaresi başkanlığının internet adresinden yapılabiliyor. Bir diğer yöntem ise ikametgahın bulunduğu bölgedeki vergi dairesine gitmek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İNTERNET KULLANAMAYAN "444 0 189"U ARAYABİLİR

    İnternet kullanamayan veya vergi dairesine gidemeyen 60 yaş üzeri mükellefler, okuma yazma bilmeyenler ile engelli ve hastalar "444 0 189" numaralı Vergi İletişim Merkezi'nden yardım isteyebilecek. Ve ödemeler, vergiler, mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenebilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow