hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurbanlık fiyatları belli oldu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hayvan fiyatlarının illere ve canlı ağırlığa göre farklılık göstermekle birlikte hayvan başına büyükbaşta 2 bin 850 ile 15 bin 200, küçükbaşta ise 450 ile bin 700 lira arasında değişeceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayraktar, TZOB Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, ziraat odalarından aldıkları bilgilere göre, bu yıl kurban döneminde büyükbaş hayvanların kilogram başına 14 ile 22 lira, küçükbaşın ise kilogram başına 11 ile 20 lira arasında olacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

    Bayraktar, ülke ortalamasında fiyatların geçen yıla göre büyükbaşta yüzde 8.9, küçükbaşta ise yüzde 9.1 arttığını belirtti.
    Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu
    Geçen yıl 867 bin büyükbaş, 2 milyon 700 bin küçükbaş hayvan kesildiğini anlatan Bayraktar, bu yıl da en az 850 bin büyükbaş, 2,7 milyon küçükbaş olmak üzere 3 milyon 550 bin civarında hayvan kesileceğini tahmin ettiklerini ve bu yıl kurbanlıklar için halkın ödeyeceği tutarın 7 milyar 535 milyon lirayı bulacağını hesapladıklarını kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow