hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuyumcular vitrine sahte altın koyamayacak

    Kuyumcularda yeni dönem başlıyor. Artık dükkanların raflarını sahte altınlar süsleyemeyecek. Peki, uygulama neleri kapsıyor? Detayları CNN TÜRK ekibinden Burçak Bozkuş ve kameraman Sercan Sever araştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sahte altınlar raflardan toplanacak. Kuyumculardan yetki belgesi istenecek.

    İmitasyon altından küpeler, kolyeler, yüzükler, bilezikler, kendine kuyumcu süsü vermek isteyenlerin kullandığı sahte ürünlerin başında geliyor. Yeni yönetmelikle birlikte artık o ürünler vitrinde sergilenemeyecek. Uygulamayla altın dolandırıcılığının önüne geçilmesi hedefleniyor. Peki, yönetmelik neleri kapsıyor?

    CNN TÜRK'e konuşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Artık bu yıl sonuna kadar Türkiye'deki bütün faaliyet gösteren kuyumcular, bu yetki belgesini almak ve duvarına asmak zorunda kalacak. Sektörün itibarı açısından ve vatandaşların tüketicilerin korunması açısından çok iyi oldu. Vatandaşlarımız da artık yetki belgesi olmayan esnaflardan alışveriş yapmamalı. Çünkü bu sektörde art niyetli insanlar var. Özellikle tatil beldelerinde imitasyon takılarla vitrinlerini süslüyorlardı. Sanki altın dolu bir mağaza gibi görünüyordu. Vatandaşları dolandırıp kaçıyorlardı. Bu yetki belgesi ile birlikte bunun önüne geçilmiş olacak" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow