hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MB'nin faiz kararı ne olacak, beklentiler ne? Gözler 23 Haziran'da

    Merkez Bankası bu hafta perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Son toplantıda faiz yine değiştirilmemiş, yüzde 14'te sabit bırakılmıştı. Peki, bu toplantı için beklentiler ne? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler bir kez daha Merkez Bankası'nda. 23 Haziran perşembe günü Para Politikası Kurulu faiz kararını saat 14:00'te açıklayacak. Peki, beklentiler ne? Ekonomistlerin genel beklentisi faizin bir kez daha değiştirilmeyip sabit bırakılması. Merkez Bankası yılın başından bu yana yaptığı toplantılarda politika faizini değiştirmedi ve yüzde 14:00'te sabit tuttu.

    Merkez Bankası son toplantısını ise 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirdi. O toplantının ardından yapılan açıklamada, "Makroihtiyati politika seti ilave tedbirlerle kararlılıkla uygulamaya devam edilecek'' mesajı verilmişti ve bir kez daha liralaşma stratejisine de dikkat çekildi. ''MB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan teminat ve likidite politika adımları devreye alınacaktır'' ifadeleri kullanılmıştı.

    Ayrıca, ''Küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağı öngörülmekte'' denilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow