hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memurların zam pazarlığı sürüyor

    Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gelecek 2 yıllık mali ve sosyal haklarını belirleyecek zam pazarlığı devam ediyor. Kamu işvereni ile memur sendikaları arasındaki müzakerelerin ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Memurların 2 yıllık zam talebi yüzde 110 olurken, gözler hükümetin bu talebe vereceği yanıta çevrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IŞIKHAN: HAYIRLA SONUÇLANACAĞINI ÜMİT EDİYORUM

    1 Ağustos'ta başlayan 7'nci dönem toplu sözleşme görüşmelerinde iki hafta geride kaldı. Hükümetten genele ilişkin tekliflerin müzakeresi öncesinde dikkat çeken bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum" dedi.

    MEMUR-SEN 2 YIL İÇİN YÜZDE 110 ZAM İSTEDİ

    Yaklaşık 4 milyon memur ile 2.5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Masanın çalışan kesimini temsil eden Memur-Sen 2 yıl için toplam yüzde 110 zam talep etti. Memurlar 2024’te üçer aylık periyotlarla toplam yüzde 70 zam istiyor. Ek olarak aylık 7 bin 650 lira da kira yardımı beklentisi var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAMU İŞVERENİ İLK TEKLİFİNİ AÇIKLAYACAK MI?

    14 Ağustos'ta yapılacak toplantıda hükümetin ilk teklifini açıklaması bekleniyor. Genele ilişkin tekliflerin müzakeresine ise 15 Ağustos'ta geçilecek. Memurların zam pazarlığının ay sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

    UZLAŞMA OLMAZSA SÜREÇ HAKEM KURULUNA GİDECEK

    Hükümetin ve memurların 21 Ağustos'a kadar anlaşamaması halinde pazarlık hakem kuruluna gidecek. Hakem kurulunun ise kararını 26-31 Ağustos tarihleri arasında vermesi gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow