hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mobilya fiyatlarında indirim çağrısı

    Kurda yaşanan düşüş yavaş yavaş etiketlerde de hissedilmeye başlandı. Temel gıda, konut ve otomotivden sonra mobilya sektörü de fiyatlarda indirime gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KURDAKİ DÜŞÜŞ, ETİKETLERE DE YANSIMAYA BAŞLADI

    Önce marketlerde, ardından konut ve otomotivde, kurda yaşanan düşüş her sektörde etiketlere yansımaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamasının ardından fiyatlarda düşüş dalgasına Mobilya sektörü de dahil oldu. Sektör temsilcisi Koray Çalışkan, "İnsanlar evlenmek için mobilya alıyorlar. Çocuğu olanlar mobilya alıyor. Ofis kuracak olanlar mobilya alıyor. Biz hep piyasaya örnek olalım hem de diğer firmalara öncü olalım düşüncesiyle fiyatlarımızı bu döviz kurunun yükseldiği zamanın daha altına çekmeyle ilgili bir çalışma yaptık" dedi.

    "FİRMALAR ÇAĞRIYA UYDULAR, FİYATLARINI İNDİRDİLER"

    Çalışkan, yaklaşık 1 hafta önce mobilyacılara ve tedarikçilerine indirim çağrısı yapmıştı. "Yüzde 90'a yakın firmalarımız sağ olsunlar bunlara uydular ve fiyatlarını geri çekmeye başladılar" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    O çağrının etkisi etiketlerde görülmeye başlandı. Çalışkan, "Bir ay öncesine göre fiyatlarımız daha ılımlı bir havaya gelmeye başladı. Ve ben inanıyorum ki fiyatlarımız piyasanın müsaade ettiği en avantajlı şekle gelmiş olacak" ifadelerini kullandı.

    Koray Çalışkan, her iki tarafa kazandıracak bu sistemin birlik ve beraberliği de arttıracağı görüşünde:

    "Bu şekilde hem müşterilerimiz kazanacak hem de kar marjı düşşe de hacim arttığı için biz mobilya firmaları da kazanıyor olacağız"

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow