hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oto yedek parçada ihracat başarısı

    Sıfır otomobil satışlarında sıkıntı yaşansa da otomotiv yedek parça ihracatında rakamlar sevindiriyor. Çip krizi ve tedarik zincirindeki sorunları fırsata çeviren Türkiye, yedek parça sektöründe büyümeye devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye yedek parça satışında büyük ilerleme kaydediyor. Öyle ki otomotiv sektörü gün geçtikçe daha fazla yatırım alıyor. Bu yıl Türkiye, ihracat rakamları konusunda tedarik zincirindeki kırılmalar ve çip krizini fırsata çevirdi. Geçtiğimiz yıllara göre satışlarda yüzde 10 büyüyen Türkiye, sektörde önemli bir üs haline geldi.

    Konu hakkında CNN TÜRK'e değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcisi Ziya Özalp, "2022 otomotiv satış sonrası sektörü için her anlamda iyi geçtiğini söyleyebilirim. Gerek satış rakamlarımızda gerek ihracat rakamlarında ve istihdamda bir artış olduğunu üyelerimizde yapmış olduğumuz tüm anketlerimizde görmüş olduk. İhracat rakamları bu yıl büyük bir ivmeyle satışlarımızda ön plana geldi. En büyük sorunumuz tedarik zincirindeki kırılmaydı geçtiğimiz iki yıl boyunca. Bu yıl bu kırılmayı bir nebze de olsun başta yerli Türk markalar olmak üzere, sonraysa dağıtıcılarımızın lojistik kabiliyetleri ve yatırımları sayesinde bir nebze olsun aştık. Özellikle Türk ürünlerinin, Türk markalarının günden güne Avrupa markaları içerisinde önemli bir tedarik konusu oldu. Gerçekten de otomotiv yedek parça bir üs oldu diyebiliriz Avrupa için. 2023'le ilgili baktığımızda aynen 2022'ye paralel bir beklenti var. Yine enflasyon oranında bir artış söz konusu olacaktır. Bu oranı bilmemekle beraber söylüyorum ama bunun üzerine adetsel olarak da bir beklenti var" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow